Error 404 yang membahayakan

Error 404 adalah kesalahan yang muncul jika suatu halaman atau file tidak ditemukan. Biasanya, hosting akan memberikan pesan error ini jika tidak ada script yang menangani error ini.

Masalah akan muncul jika anda menggunakan WordPress. Saat terjadi error ini, maka dengan serta merta WordPress akan melakukan pencarian-pencarian halaman atau artikel yang cocok.

Jika pencariannya tidak berhasil, maka barulah akan dimunculkan pesan error yang bisa kita atur lewat file 404.php yang ada di themes WordPress anda.

Bila error 404 ini tidak terlalu banyak, maka yang terjadi adalah seperti diatas. Tapi ketika error ini sudah sedemikian banyaknya, yang terjadi kemudian adalah pemakaian memory besar-besar karena WordPress akan melakukan pencarian dan pencarian.

Itulah yang kemarin terjadi di cafebisnis saat saya melakukan upgrade terhadap script yang dipakai cafebisnis. Ketika upgrade, saya melakukan pemindahan folder banner yang dipakai oleh member Cafebisnis. Akibatnya, terjadilah 404 besar-besaran dari ratusan web member cafebisnis.

Resource cafebisnis pun melonjak tajam dan akhirnya berakhir dengan eksekusi suspend oleh penyedia hosting.

Dimana anda bisa menemukan keberadaan 404 error ini?

Anda bisa melihat halaman-halaman yang mengandung 404 ini di fasilitas AWStats. Scroll saja terus ke bawah hingga anda menemukan kotak ini:

404-errors

Klik angka 404 dan anda akan menemukan halaman-halaman atau file-file yang tidak berhasil ditemukan oleh pengunjung.

Segera isi file tersebut sebelum resource anda benar-benar terlalu berat. Sebagi informasi, saat cafebisnis di suspend kedua kali, error 404-nya sebanyak 63 ribu. Jumlah yang bukan main-main.

Dicari dengan kata kunci:

error 404,404 adalah,error 404 adalah,membuka 404 not found,mengatasi error 404 000webhost,membuka situs 404,404 not foundt eror benerinnnya gggammana,mengatasi error 404 di 000webhost,kenapa error 404 angka 404,kenapa baru install wordpress 404

26 thoughts on “Error 404 yang membahayakan

  1. Firdi dot net

    Salam kenal,mas lutvi..saya mau tanya nih url blog wp punya saya firdi.net kok gak bisa dibuka ya,dan muncul pesan kode 404 error ,tidak ditemukan di server ini ..
    Padahal blog wp saya dailyblogonline.com bisa diakses ..keduanya sama2 domain dan blog baru,keduanya install wp 3.2.1 pake softaculous , keduanya pake hosting yg sama,cuma yg firdi.net udah pernah pake hosting 000webhost walau cuma sebentar sktar 2hr ,mau saya cek settingannya di 000webhost gak bisa soalnya udah saya cleanup dan remove kemudian ganti ke hosting baru bersama dailyblogonline.com ..setelah firdi.net terinstal wp lalu saya akses bisa tapi stelah beberapa menit kemudian tidak bisa diakses lg dan muncul pesan sperti di atas..thank u ,kalo berkenan saya tunggu jawabannya..

  2. try this out

    I simply want to mention I am just newbie to blogging and actually savored this web page. More than likely I’m planning to bookmark your website . You absolutely have outstanding article content. Kudos for sharing with us your website.

  3. click to find out more

    I simply want to tell you that I am just beginner to weblog and actually loved you’re web-site. Probably I’m likely to bookmark your site . You certainly have tremendous article content. Appreciate it for revealing your website page.

  4. Suellen Procell

    Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an email.

  5. Karine Warmington

    Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely great. I actually like what you’ve acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous web site.

  6. Pingback: Classified Nigeria Site

  7. Chasidy Alsing

    You are so cool! I do not believe I’ve truly read through a single thing like that before. So wonderful to find another person with a few genuine thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that is required on the web, someone with some originality!

  8. Pingback: Medical Marijuana Card

  9. Sandy Sonier

    Hi, Neat publish. There’s a problem with your locate in internet explorer, would check this… Specifically immobile is the market site head down with a corpulent percentage of people can pass on the first-rate writing for this reason problem.

  10. Chelsea Riner

    I was just seeking this information for a while. After 6 hours of continuous Googleing, at last I got it in your web site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative web sites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.

  11. Markus Spice

    Simply want to say your article is as astounding. The clearness in your post is just great and i could assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

  12. Pingback: Modern Kitchen

  13. Pingback: How to be successful in network marketing

  14. Donella Fiene

    I’m impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s both equally educative and engaging, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The problem is something not enough people are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I came across this in my search for something concerning this.

  15. Hipolito M. Wiseman

    Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

  16. Logan Wiginton

    I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

Comments are closed.