Mau Lebih Banyak Button?

Kalau kemarin sudah saya tunjukkan bagaimana menampilkan tombol-tombol tersembunyi Editor WordPress. Sekarang saya mau memberi lebih banyak tombol dan lebih banyak fungsi lagi.

Tapi kali ini kita butuh plugin TinyMCE Advance. Dengan plugin ini, kita bisa memaksimalkan editor WordPress kita.

Setelah anda menginstall plugin ini, langsung menuju ke menu Settings – TinyMCE Advanced. Silahkan deh atur sendiri mau pasang tombol apa aja. Ada tombol-tombol untuk ngatur tabel, copy, paste, cut, font style, style, dll. Buanyaak deh pokoknya. Kalau biasanya anda cuma disediakan 2 baris tool aja, sekarang anda bisa pakai 4 baris sekaligus.. hehehe

Kalau toolnya lengkap kan nulis jadi lebih menyenangkan.. hehehe.. Silahkan coba-coba sendiri deh, kalau saya katakan semua disini jadi kurang seru.

Oh iya ada tambahan lagi, nanti menu hyperlink ada tab tambahan yaitu popup. Belum nyoba sih kayak gimana hasilnya. Silahkan otak-atik sendiri deh

Dicari dengan kata kunci:

membuat button di wordpress,menampilkan toolbar wordpress,menambah toolbar pada wordpress,membuat tombol menu di php,tutorial tinymce berita tambah berita,membuat tombol menu di wordpress,memunculkan editor wordpress,membuat tombol menu diwordpress,memunculkan toolbar di wordpress,menambah toolbar di wordpress

24 thoughts on “Mau Lebih Banyak Button?

  1. محمد سهلان رشيدى

    Kalau CKEditor gimana? Soalnya hanya plugin ini yang dapat mensetting tulisan dengan arah kanan ke kiri tanpa error (untuk Huruf Arab dan Ibrani)…Saya nyoba plugin2 lainnya selalu saja error, seperti FCKeditor, dsb. Kalau yang di atas belum nyoba…

    1. admin Post author

      Saya sendiri juga gak banyak nyoba plugin, apalagi yang bisa nulis dari kanan ke kiri. Tapi kalau misalnya pakai wordpress arabic, apakah masih ndak membantu?

  2. Rina

    di wordpress tidak ada editor khusus untuk membuat h1, h2 dan seterusnya… pengen install plugin ini juga siapa tahu bisa memberi bantuan ni
    trima kasih infonya

  3. content

    I simply want to mention I’m all new to weblog and certainly enjoyed your web page. Very likely I’m want to bookmark your blog post . You surely come with terrific article content. Thank you for revealing your website page.

  4. Kaitlin Kurnik

    you are really a good webmaster. The site loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have done a excellent job on this topic!

  5. Santiago Martella

    Great blog here! Also your web site loads up fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

  6. Vicente Brint

    Whats awake. Very cool blog!! Guy .. Excellent .. Magnificent .. I will bookmark your situate and acquire the feeds additionally…I’m happy to locate numerous of use in a row here in the post. Thankfulness for sharing…

  7. Gregory Despain

    The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

  8. Gerry Carrizales

    After I initially commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I recieve four emails with the exact same comment. Is there an easy method you can remove me from that service? Appreciate it!

  9. Shannon Caoile

    I do agree with all of the ideas you have presented in your post. They’re very convincing and will definitely work. Still, the posts are very short for newbies. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

  10. Dorothea Kriston

    Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  11. Sam Kreuziger

    We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

  12. Raeann Manner

    Spot on with this write-up, I seriously believe that this web site needs much more attention. I’ll probably be back again to read more, thanks for the information!

Comments are closed.