WordPress 3.3 Beta 1

Tidak lama lagi, kita akan kedatangan versi terbaru WordPress yaitu WordPress 3.3. Sebenarnya pengumumannya sudah sejak tanggal 11 yang lalu tapi baru sempat saya posting sekarang.

Seperti biasanya, update WP menambal lubang-lubang keamanan dan sekaligus menambah fasilitas baru. Dalam versi 3.3 ini ada 3 fasilitas yang diperkenalkan yaitu:

Media uploader
Sekarang kalau mau upload media seperti gambar, ebook atau video, anda tinggal drag and drop saja ke box yang tersedia. Meski begitu anda tetap bisa menggunakan browser-nya. Media juga dijadikan satu tombol sekarang (bukan tombol sendiri2 untuk gambar, video, dll). Jadi lebih simple. Tapi sayangnya ketika saya coba, cuma muncul blank hitam doang xixixi…

Improved admin bar
Admin bar sekarang juga muncul di wp-admin. Tak hanya itu, jika anda membuka blog, admin bar-nya sekarang menyediakan semua menu yang ada di wp-admin. Sehingga jika anda sedang melihat-lihat hasil kerja lalu kepikiran sesuatu, anda bisa langsung menuju menu yang diinginkan. Bahkan fasilitas search juga dimasukkan di admin bar sehingga sangat memudahkan kita yang enggan memasang search form.

Fly out admin menus
Admin menu-nya sekarang tidak dropdown. Tapi muncul kesamping. Sehingga mengurangi ketidaktahuan user baru. Sebelumnya kan untuk menampilkan sub menu, harus klik tanda panah yang baru muncul kalau didekati mouse. Nah, sekarang begitu menu-nya didekati mouse, sub menu otomatis muncul di sebelah kanannya.

Ya udah, kita tunggu versi RC-nya aja ya

Dicari dengan kata kunci:

cara buat gallery untuk wordpress 3 3 1,kenapa menu drop down tidak mau muncul,cara membuat navigation bar yang cuma hitam doang,download aep sql injection,download aep sql injection full,secondary menu tidak muncul di wordpress,kenapa menu dropdown wordpress,kenapa sub menu di wordpress tidak muncul,membuat wordpress 3 3 1 multi site,mengatur menu di wp

23 thoughts on “WordPress 3.3 Beta 1

  1. rezam

    ketika upload images ke hosting,terjadi multiple upload images….jadi misal kita upload gbr.jpg dengan ukuran 400 x 150 maka secara otomatis dari wordpress 3.3 terjadi upload file yang sama namun dengan ukuran yg beda..gmn ya solusinya?

  2. Ade.S

    Saya sempat cari tahu mengenai release berbagai versinya di http://wordpress.org/download/release-archive/, namun malah jadi bingung mau pakai yang mana. Soalnya pernah coba yang versi 3.3 ternyata ada dampak yang terasa sangat signifikan terhadap kinerja theme yang saya gunakan saaat ini. Terutama pada saat update content, rasanya kok ya beraaaat banget loadingnya 🙁

  3. pop over to this website

    I simply want to tell you that I am beginner to weblog and honestly loved this web site. Most likely I’m want to bookmark your blog . You definitely come with impressive stories. Thanks a lot for sharing your web page.

  4. this

    I simply want to tell you that I’m beginner to blogging and actually liked you’re web blog. Most likely I’m want to bookmark your website . You amazingly have wonderful article content. Kudos for sharing your web page.

  5. Trang Poitevint

    Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

  6. Adell Puorto

    Just be making sunny subject matter. I beg your pardon? precisely I needed! I have been beforehand browsing search engines like google the complete sunlight hours for some clothed article such as this

  7. Emelina Brookens

    I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

  8. Theodora Schreier

    I was just searching for this information for a while. After 6 hours of continuous Googleing, at last I got it in your website. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative sites in top of the list. Usually the top web sites are full of garbage.

  9. Margrett Thoe

    I’m going to start a serious blog that will eventually hold a great deal of content. I am a graphic designer, and my husband does my web programming, so this is for reals (haha, yes I just said that). That being said, I’ve already started collecting my content and writing entries, but just how much content should a brand new blog have when you “unveil” it to the world (ideally)?. . Thanks :).

  10. Howard Motteshard

    Right here is the perfect blog for everyone who wishes to find out about this topic. You know so much its almost tough to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You certainly put a fresh spin on a subject which has been discussed for a long time. Wonderful stuff, just wonderful!

  11. Cameron Handel

    You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

Comments are closed.