WordPress Jetpack plugin SQL Injection Vulnerability

Plugin Jetpack ini telah menjadi primadona para blogger WordPress. Kemampuannya untuk membuat blog instalan biasa menjadi seperti WordPress.com membuatnya banyak dipakai oleh para blogger. Nah, kemarin, telah ditemukan lubang keamanan di plugin ini yang memungkinkan peretas untuk melakukan SQL Injection.

Untuk itu, silahkan pasang pengaman sementara menunggu update-nya muncul. Saya sarankan menggunakan WP Firewall 2 yang cukup efektif menangkal SQL Injection.

Memang tidak mudah memanfaatkan lubang keamanan ini, tapi berjaga-jaga juga tidak ada salahnya kan?

Dicari dengan kata kunci:

wordpress jetpack plugin sql injection vulnerability,sql injection wordpress web,makalah sql,cara pemasangan injection plug,wordpress jetpack plugin sql injection vulnerability tutorial,inject sql wordpress,TEKNIK PEMASANGAN INJECTION PLUG,cara menghapus injek sql pada wordpress,ciri ciri sebuah web terkena sql injection,pasang langsung game jetpack

36 thoughts on “WordPress Jetpack plugin SQL Injection Vulnerability

  1. Aru Martino

    Pantesan setelah saya pasang plugin ini beberapa hari kemudian saya dpt info lwt firewall sebanyak kurang lebih 35 email ttg adanya gejala hancking ke blog saya…

    Thanks utk infonya…:D

  2. Kova

    Mas Lutfi kalau boleh saya mau tanya. Beberapa hari lalu saya install plugin jetpack ini dan plugin auto excerpt everywhere. Memang sih bagus plug in tersebut. Tapi setelah saya ganti theme yang baru kok ada yang membuat janggal di homepage saya readmore nya kayak ada 2 gitu. Satunya bentuknya gini […] dan dibawahnya lagi ada tulisan Continued reading (bawaan theme). Terus saya coba hapus plugin auto excerpt everywhere. Namun blog saya tampilan homepagenya tetdp tidak berubah. Bgmna mas ya cara menghilangkan tanda […] dihomepage saya. Saya harus masuk kemana untuk menghilangkan tanda diatas. Makasih sebelumnya, maaf merepotkan.

  3. Indra

    saya instal jetpack tapi kalau mau tidak dipakai tidak bisa di deactivated ( bagaimana caranya ya mas ?) karna banyak problem di web saya seperti : vissual editor jadi hilang dan menu untuk mengatur wiget juga hilang tuh..

    Bantu ya mas kenapa /

  4. AhSyai

    owh,,pantes dulu sempet ke hack.. ternyata dari ini to..
    setelah otak-atik theme lupa nggak aktifin lagi wp firewall nya.. 😀

  5. my response

    I simply want to mention I am just very new to weblog and definitely liked this page. Probably I’m likely to bookmark your site . You surely have impressive article content. Cheers for sharing with us your webpage.

  6. Shayla Gatley

    I’d have to verify with you here. Which isn’t one thing I usually do! I get pleasure from reading a submit that may make individuals think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

  7. Alfonzo Oudker

    Simply want to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply great and i could assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

  8. Paris Tradup

    Excellent examine, I in simple terms approved this exacting against a pristine colleague who was simply responsibility somewhat research in that. With they just purchased me lunchtime because I ran transversely it regarding him grin Consequently okay, i’ll rephrase that: Thanks pertaining to lunch! Whenever you’ve an victorious government you’ve got a dictatorship. by Bother Azines Truman.

  9. Gregorio Yum

    Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the issue resolved soon. Thanks

  10. Rafael Beckman

    Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

  11. Garry Vijayan

    You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  12. Matthew C. Kriner

    The Zune concentrates on being a Portable Media Player. Not a web browser. Not a game machine. Maybe in the future it’ll do even better in those areas, but for now it’s a fantastic way to organize and listen to your music and videos, and is without peer in that regard. The iPod’s strengths are its web browsing and apps. If those sound more compelling, perhaps it is your best choice.

Comments are closed.